Tuesday, April 15, 2008

tzv. "problem oralnog sexa"

Svi mi volimo sex - svaka chast izuzecima ;). Ali, ne gledamo svi isto na taj chin. Neko to nece pre braka, neko bi to da proba josh sa 13 godina, nekome je to iskljuchivo "vodjenje ljubavi" dok su neki pristalice slobodnog neobaveznog tzv. drugarskog teksta. meni je skoro sve to OK. Ja sam izuzetno fleksibilna osoba shirokih shvatanja. Medjutim, postoji neshto shto mi smeta vec duze vreme. Neshto do chega sam doshao iz vishe izvora. Na osnovu tudjeg i svog iskustva. Nakon dooosta razgovora sa drugarima, drugaricama, bivshim curama... doshao sam do zapanjujuce chinjenice. Ako zanemarimo to da skoro sve cure ochekuju da obavimo veliku vecinu posla kad je u pitanju sex, nikako ne mogu da predjem preko chinjenice da veliki procenat cura pravi problem kad je u pitanju oralni sex. Bar 90% mushkaraca ce se bez problema i preteranog razmishljanja oralno potruditi oko cure, ali kad dodje red na curu dolazi do problema. Mnogo njih trazi "brda i doline" da bi uopshte razmislile o mogucnosti da se oralno potrude oko svog partnera. A ako to i urade onda zauzmu stav kao da su ga zaduzile za sva vremena. Dozvoli, ne shvatam u chemu je stvar?
Zashto se to od nas maltene ochekuje, dok mi to kod njih moramo bash bash da zasluzimo?
OK, shvatam ja mushkarce kad je u pitanju primena razlichitih filozofija u sexu. Umesto da mislish samo na sebe, mnogo je bolje da se potrudish oko nje i da je zadovoljish pa cesh posle biti bogato nagradjen. Ali ja znam za sluchajeve gde se mushkarac polomi da zadovolji curu ali posle ipak mora da moli za oralni sex. Hmmm, mozda mi ovo nikad nece biti jasno. A boli me to shto pouzdano znam da bash veliki broj cura tako razmishlja. diskriminacija ???

8 comments:

Unknown said...

svidja mi se frojdovska omashka "drugarskog teksta" :)
NEMOJ da prepravljas, super je!

Anonymous said...

trebalo bi ovde razmotriti i uticaj "onih" filmova za koje veće interesovanje vlada više kod muškog dela publike. Tu je sam čin seHa po mom mišljenju iskrivljeno prikazan a da budem iskren postoje i bolji načini da se partner zadovolji od oralnog seksa... ili grešim?

Spartak said...

uuuuu, prvo da malo vristim od promene crne pozadine i onda sad ove bele, sve mi se mrdaju redovi. Nije lose, udari te tema po nosu :D

Idemo sad udarnicki. Sto se tice pornica koji Slavko pominje, mada izgleda cudno, ali ima uticaja. Pricam sa drugaricom o tome i ona kaze, ja ne volim oral zato sto mi je to tako kurvanjski i opet pomene pornice i sve nesto na tu stranu : /
Ondak dalje, izgovori tipa nije higijenski ovo ono. Ok, nekad stvarno nije higijenski kada ... ma sta cu da vam objasnjavam skontajte sami. Sve su to izgovori.

Sto se tice toga da ce 90% momaka da zalegne pod curi ili kako god to veleli da kazete mogu da dodam i moj glas tu. To je, jedan od jako intimnih nacina da kazete/pokazete partneru da zaista uzivate u njoj/njemu. Da vam nije mrsko, obavezujuce ili kako god. Zato, opustite se, podignite karlicu i dozvolite partneru da vas obraduje ili jos bolje dozvolite i vi sebi luksuz pa uzivajte zajedno 69 :D

perfekcionista said...

Imate pravo - oralni sex jeste kurvinski predstavljen u pornitjima, ali opet, nekako stchem utisak da su mushkarci spremniji da pristanu na neke stvari od cura.
A kad smo vec kod filmova mogu odmah da naglasim da ne postoje samo pornitji kad je sex u pitanju. Vecina mog drushtva je u fazi edukovanja i sticanja veshtina "kako zadovoljiti dragu".
Preporuchio bih par komada:
"Lover's guide for sexual positions"
"The joy of erotic massage"
"How to make your girlfriend have squirting orgasms"
Dosta vam je za pochetak... :)

perfekcionista said...

E, da, Slavko imash pravo shto se tiche tehnika zadovoljavanja - to ne osporavam. Ovde sam samo hteo da naglasim da su mushkarci spremniji na neke stvari a tehnika ima mali milion ;).
Bitno da si tehnichar :D
A ti si josh i sharmer xexe

Anonymous said...

hello hello
Mislim da je sasvim normalno da se devojke teze odlucuju na oralni sex iz prostog razloga sto zivimo u drustvu krajnje patrijarhalnom i zapravo- balkanskom!!!Cela ta prica je servirana tako da je momak frajer sta god da uradi, devojka mora da se cuva i da pazi kad i kome "daje"... Nisam nikad bila odusevljena oralnim sexom koji sam pruzala, ali ni onim koji sa dobijala... Zapravo mislim da nije sve ni u tehnici... Ima nesto i u senzibilitetu... Vazna je ljubav, sve ostalo je sporedno, pa i to ko ce kome... Ako momak zaista voli devojku i postuje je na brdovitom balkanu, ne bi trebalo da uopste zahteva tako nesto od nje, osim ako nije u pitanju devojka koja u oralitetu zaisa uziva, sto je, morate priznati, veoma retko.

Anonymous said...

Nedavno smo drugar i ja raspravljali na temu jednakosti polova kada su mushko-zhenski odnosi u pitanju..
Ne mislim da mushkarci uvek moraju da uchine prvi korak, ne mislim da je devojka 'chistija' ako cheka do braka, ne mislim da u jenoj zdravoj vezi i odnosu postoji 'podela rada'.
Ali.. mislim da, dokle god za zhenu koja bez predrasuda uprazhnjava seks iz chistog zadovoljstva sa puno muhskaraca, ne chekajuci da sa istim udje u vezu od barem mesec dana trajanja, svet/javnost mozhe da etiketira kao 'laku/kurvu/fuficu/etc.', i dokle god za muhskarca koji radi isto ne postoji odgovarajuci pogrdni naziv (naravno da postoji naziv - macho, faca, shmeker i sl.), ne postoji zaista jednakost izmedju polova kada su u pitanju mushko-zhenski odnosi.
Znachi, kad tip pruzhi zheni oralni seks, on je 'tehnichar', odlichan ljubavnik i sl. (i srecjna damica cje se svojim drugaricama hvaliti kako je imala srece da upozna mushkarca koji voli i zheli da je zadovolji). Kada zhena pruzhi oralni seks tipu, ona je laka, i.. ma, znate shta sve vec (a dasa se mozhda josh i pohvali drushtvu da mu je ona od pre neki dan vecj 'popushila').
Jebiga sad... zbog malo rada ustima mushkarci su veliki ljubavnici, a zhene kurve..
Nije bash fer, zar ne? :)

perfekcionista said...

Zanimljiva tema. Imash pravo. Ne smatram ni ja da tu ima neke jednakosti. Ne mislim ni ja da mushkarci uvek treba da naprave prvi korak. To je glupo. Ako se nekoj curi svidja neki lik shta ce ona da radi ? Da cheka da je on primeti pa ce mozda i da pridje? Ma daaj...
Definitivno cura ne treba da cheka do braka. Smatram da je sex ogroman faktor za uspeshnu vezu. Da bi veza funkcionisala partneri trebaju uzivati u medjusobnom sexu kao vrhunskom chinu njihove ljubavi. Ako cura cheka do braka, kako onda da zna shta joj prija a shta ne i da li joj sexualno odgovara osoba koju je izabrala za svog zivotnog partnera ?

I NE - nije fer to u kakvom drushtvu zivimo. Nervira me to shto je neobavezan sex "dozvoljen" mushkarcima a osudjuju ga kod zena. Obrati samo paznju na kucno vaspitanje u 90% porodica u nashoj zemlji. Ako cerka upraznjava sex otac bi da je prebije, ali ako sin upraznjava sex on je ponos svog oca. Alo bre! Pa taj sin j**e nechiju cerku !!! Strashno... Mozda neki ljudi odrastu jednog dana